Танкер с 650 000 барела венецуелски петрол, нает от италианската

...
Танкер с 650 000 барела венецуелски петрол, нает от италианската
Коментари Харесай

ЕС поглежда към нефта на Венецуела

Танкер с 650 000 барела венецуелски нефт, нает от италианската компания Eni, скоро ще напусне Южна Америка и ще се насочи към Европа, разкри " Ройтерс ".

През май Държавният департамент на Съединени американски щати изпрати писма до италианската енергийна компания Eni и испанската Repsol, с които им позволи да възобновят работата си с венецуелски нефт като метод да изплатят милиарди долари неплатени задължения и дивиденти.

Вторият танкер, нает от Eni, скоро ще се насочи към Венецуела и се чака да натовари 2 милиона барела недопечен нефт и да го достави в Европа. Очаква се този товар да бъде поделен сред Eni и испанската Repsol.

Съобщава се също, че през вчерашния ден Министерството на финансите на Съединени американски щати е извадило някогашния народен ковчежник на Венецуела и племенника на първата дама на страната от листата със глобени венецуелски чиновници.

По-рано беше обявено, че Норвегия постанова ембарго върху съветския нефт. Правителството на страната също по този начин не разрешава вноса на петролни артикули от Русия. Преди това Русия стартира да приказва за съкрушителния резултат на петролното ембарго върху стопанската система на страната и отслабването на рублата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР