Танкер от Венеция с 24 души екипаж акостира вчера на

...
Танкер от Венеция с 24 души екипаж акостира вчера на
Коментари Харесай

Няма случай на заболял от екипажа на танкера, поставен под карантина край Бургас

Танкер от Венеция с 24 души екипаж дебаркира през вчерашния ден на Бургаското пристанище. Същевременно стана ясно, че в града има пациент със подозрения за ковид.

Д-р Величка Григорова епидемиолог от РЗИ, изясни пред БТВ, че екипажът на кораба е под карантина – неразрешено му е да слиза на наша територия.

"От капитана беше подадено, че няма случай на болен, само че защото идва от рискова територия, са подхванати ограничения ", изясни тя.

Кораб с филипински екипаж е под карантина край Бургас

Инспектори от РЗИ са създали инспекция и е издадено наставление екипажът да е под карантина. Не се не разрешават товарно – разтоварните действия, само че те се правят без директен контакт, уточни още доктор Величка Григорова.

Кораб от Китай също е тестван. Прилагат се всички ограничения на Министерството на здравеопазването за хора, които идват от територии с разпространяване на ковид, уточни епидемиологът от РЗИ.

В Бургас преди няколко дни са хоспитализари трима души, които са се върнали от Италия, взети са им проби са ковид и резултатите към този момент са излезли, те са негативни.

На граничен пункт "Малко Търново " през вчерашния ден е спряна контрабанда на маски от Турция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР