Танкер от Венеция с 24 души екипаж акостира вчера на

...
Танкер от Венеция с 24 души екипаж акостира вчера на
Коментари Харесай

Екипажът на танкер от Венеция е под карантина в Бургас

Танкер от Венеция с 24 души екипаж дебаркира през вчерашния ден на Бургаското пристанище. Същевременно стана ясно, че в града има пациент със подозрения за ковид.

Д-р Величка Григорова епидемиолог от РЗИ, изясни в предаването " Тази заран ", че екипажът на кораба е под карантина – неразрешено му е да слиза на наша територия.
Кораб от Венеция до Бургас ще остане два дни на стоянка поради COVID-19 На екипажа няма да е позволено да слиза на брега, защото не е минал 14-дневния инкубационен интервал от отплаването на съда
" От капитана беше подадено, че няма случай на болен, само че защото идва от рискова територия, са подхванати ограничения ", изясни тя.

Инспектори от РЗИ са създали инспекция и е издадено наставление екипажът да е под карантина. Не се не разрешават товарно – разтоварните действия, само че те се правят без директен контакт, уточни още доктор Величка Григорова.

Кораб от Китай също е тестван. Прилагат се всички ограничения на Министерството на здравеопазването за хора, които идват от територии с разпространяване на ковид, уточни епидемиологът от РЗИ.
И в Бургас изолираха мъж със подозрение за ковид Той самичък е потърсил лекарска помощ, тъй като се почувствал зле, откакто се върнал от Северна Италия
В Бургас преди няколко дни са хоспитализари трима души, които са се върнали от Италия, взети са им проби са ковид и резултатите към този момент са излезли, те са негативни.

А на граничен пункт Малко Търново през вчерашния ден е спряна контрабанда на маски.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР