Танаси Кокинакис винаги се е ползвал с реномето на един

...
Танаси Кокинакис винаги се е ползвал с реномето на един
Коментари Харесай

Първи отпаднал поставен в Париж: Кокинакис се погрижи за отстраняването на 20-ия в схемата

Танаси Кокинакис постоянно се е употребил с реномето на един от най-талантливите млади играчи в Тура, само че годините минаваха, а австралиецът не можеше да надгради над успеха си против Роджър Федерер от Мастърса в Маями през 2018-та. Голяма виновност по тази причина имаха множеството травми, през които Кокинакис трябваше да премине и самият той е споделял, че съществено е обмислял да се откаже от тениса в този интервал и също така нееднократно е изпадал в съществени депресивни положения подбудени от невъзможността да прави най-любимото си нещо.

Всичко обаче се промени за него при започване на предишния сезона, когато той завоюва купата на Аустрелиън Оупън при двойките, както и своя дебютен ATP трофей поединично, триумфирайки на домашното си съревнование в Аделаида. Оттогава насам Кокинакис има шанса да се намира непроменяемо в съвършено здравословно положение и справедливо e напът да се завърне назад в топ 100 на света.

Днес международният номер 107 стана виновен за първото отпадане на подложен играч от началото на тазгодишния Ролан Гарос, отстранявайки Даниел Еванс - 6:4 6:4 6:4. Това беше сериозен удар за английския тенис, тъй като по този начин само Джак Дрейпър остава да брани достойнството на страната, а още по-странното е, че Англия няма нито една участничка в главната скица при дамите, което е безспорен казус в историята и явно има съществени проблеми във федерацията на страната, съдейки по най-скорошното изявление на самия Еванс.

Участващият с " уайлд кард " състезател се нуждаеше от единствено един осъществен пробив, с цел да докара нещата до сполучлив свършек в първия сет, а след това навакса пасив от 1:4 във втората част, откакто 20-ият подложен се ядоса за отсъдена неточност на краката в негова щета и оттова насетне беше бледа своя сянка, губейки пет следващи гейма, а доста скоро и цялата среща.

Това беше първи успех за Кокинакис на Откритото състезание на Франция от цели осем години насам и вдругиден ден ще има късмет за повторно в кариерата си да се класира за третия кръг в шампионата, в случай че преодолее съпротивата на един всред Алберт Рамос-Виньолас и някогашния първенец Стан Вавринка.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР