TANAP ни дава увереност, че няма да имаме проблеми с

...
TANAP ни дава увереност, че няма да имаме проблеми с
Коментари Харесай

Ердоган: България направи грешка

TANAP ни дава убеденост, че няма да имаме проблеми с доставките на природен газ. Руският природен газ също се усилва през "Турски поток ". Така ние ще разпределяме природния газ за Европа - и съветски, и азерски. Това споделя турският президент Реджеп Ердоган в изявление за "Канал 24 " дни след откриването на Трансанадолския газов кулоар.

Ердоган прибавя, че България е направила неточност да откаже строителството на газопровод до нейната територия, от което се е възползвала Турция, съобщи Епицентър. "България направи грешката и това бе в наша изгода. Затова в този момент Европа ще купува от нас ", акцентира турският държавен глава.

"Русия ни даде заем при доста удобни условия за закупуването на зенитно-ракетните комплекси С-400. Договорили сме се на идващ стадий да стартираме и взаимно произвеждане на комплексите С-500 ", разкрива още Реджеп Ердоган пред малкия екран.

Той не се съгласи с обвиняванията на Съединените щати, акцентирайки: "Защо те мълчат за обстоятелството, че Гърция купи преди година съветските системи С-300. Това е мъчно да се разбере. Турция има отбранителна индустрия и тя си има свои потребности, ние единствено желаеме да ги удовлетворим. "

Ердоган заплаши Вашингтон, че в случай че не получи контрактуваните изтребители от пето потомство Ф-35, ще купи техни аналози или от Русия или от друга европейска страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР