Тампа Бей разгроми гостуващия Ню Джърси с 8:3 и се

...
Тампа Бей разгроми гостуващия Ню Джърси с 8:3 и се
Коментари Харесай

Тампа Бей разгроми Ню Джърси и оглави Източната конференция

Тампа Бей разгроми гостуващия Ню Джърси с 8:3 и се изкачи на върха в Източната конференция за Националната хокейна лига с актив от 17 точки.

Брейдън Пойнт се отличи с гол и четири асистенции и за първи път в кариерата си записа пет точки в един мач. Брейдън Кобърн и Никита Кучеров се разписаха по два пъти, а Стивън Стамкос и Райън МакДона способстваха с по гол и по две асистенции.

Ню Джърси поведе с 2:0 с попадения на Майлс Уудс и Травис Заяц в първите 5:04 минута на мача, само че след серия от пет безответни попадения домакините поеха контрола върху срещата.

Кайл Палмиери също осъществя за гостите, които позволиха четвърто проваляне в последните си пет мача.
Нешвил резервира лидерската си позиция в лигата след домашен триумф с 4:1 над вицешампиона Лас Вегас. Райън Хартман се отличи с два гола, а Кале Ярнкрок и Виктор Арвидсон също вкараха за домакините, които имат 18 точки. Райли Смит откри резултата за гостите в края на първия интервал, само че по-късно те бяха надиграни. Джордън Еберле се разписа два пъти за триумфа на Ню Йорк Рейнджърс с 6:3 в залата на водача в дивизия Метрополитън Питсбърг.

С успеха гостите събраха 13 точки и изостават единствено на точка от противника в подреждането.

Калгари надви с 2:1 след продължение над домакина Бъфало и се изкачи на върха в Тихоокеанската дивизия с 15 точки.

Джони Годро вкара решителния гол в 2:40 минута на спомагателното време, откакто Матю Ткачук изравни 56 секунди преди сирената.

Дейвид Ритич се отличи с 28 спасявания, а Шон Монахън записа асистенции и при двете попадения.

Джак Айкъл се разписа за домакините, които позволиха поврат, само че въпреки всичко взеха точка в пети следващ мач.
Детройт се наложи над домакина Кълъмбъс с 5:3 и прекъсна серия от девет следващи загуби против противника. Джими Хауърд отрази 34 удара, а Дилън Ларкин се отличи с два гола и асистенция за първата победа на отбора против този съперник от 9 декември 2016 година насам.

Брад Марчанд се разписа два пъти и оказа помощ на Бостън да завоюва гостуването си на Каролина с 3:2. Патрис Бержерон приключи с три асистенции, а вратарят Ярослав Халак направи впечатляващите 42 спасявания за успеха.

Себастиан Ахо направи асистенция за домакините и стана третият състезател в историята на НХЛ с най-малко една асистенция във всеки един от първите 12 мача от сезона след Уейн Грецки (Едмънтън, 1982) и Кен Линсман (Бостън, 1985).

Ахо също по този начин има 17 точки от старта на акцията и към този момент е рекордьор в клубната история по този индикатор.
Девин Шор приключи с гол и две асистенции, а Далас се наложи над Монреал с 4:1 и реализира първата си победа като посетител за сезона.

Алекс Галченюк се отличи с попадение и асистенция, а Аризона победи гостуващия Отава с 5:1 и реализира четвърти следващ триумф в лигата.

Кевин Шатенкърк единствен се разписа при дузпите и донесе триумфа на Ню Йорк Рейнджърс с 4:3 в залата на Сан Хосе.

Крис Крейдър се разписа два пъти за гостите, а Матс Дзукарело способства с гол и асистенция. Вратарят Хенрик Лундквист приключи с 31 спасявания.

Домакините заобиколиха провалянето в края на постоянното време з изравнително попадение на Томаш Хертл 1,3 секунди преди сирената, само че при наказателните удари не съумяха да преодолеят Лундквист и при трите си опита.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР