Тампа Бей надделя над Далас с 2:0 в Едмънтън и

...
Тампа Бей надделя над Далас с 2:0 в Едмънтън и
Коментари Харесай

Тампа Бей спечели купа Стенли, Хедман беше избран за MVP

Тампа Бей надви над Далас с 2:0 в Едмънтън и с 4:2 победи завоюва финалната серия за купа " Стенли " в Националната хокейна лига.

Така клубът за повторно заслужи шампионската купа след 2004 година.

Брейдън Пойнт откри резултата при цифров превес в 12:23 минута на дуела с 14-ото си попадение в елиминациите, с което приключи на върха в голмайсторската листа. В 27:01 минута Блейк Колман пък се разписа за първи път в плейофите, с цел да оформи триумфа.

Защитникът Виктор Хедман получи " Кон Смайт Трофи " за най-полезен състезател в елиминациите. Той приключи с 22 точки (10 гола и 12 асистенции) в 25 мача.

Vinnare av Conn Smythe Trophy som slutspelets mest värdefulla spelare - Victor Hedman
— NHL Sverige (@NHLsv) " Това е най-хубавият миг в живота ни като хокеисти. Толкова доста страсти. Ще би трябвало да минат месеци, с цел да отмине тази еуфория, само че ние ще бъдем първенци вечно, имената ни ще бъдат изписани постоянно върху тази купа...За това сме си мечтали цялостен живот ", разяснява Хедман.

Вратарят Андрей Василевски направи 22 спасявания и записа първи " шътаут " в плейофите. Той беше титуляр във всичките 25 мача на Тампа от елиминациите и реализира 18 победи.

Никита Кучеров се отличи с асистенция и записа точка в пети следващ мач. Той приключи преди всичко измежду реализаторите с 34 точки (7 гола и 27 асистенции), изпреварвайки единствено с точка съотборника си Пойнт (14 гола и 19 асистенции).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР