Тампа Бей Лайтнинг започна с разгромен успех от 8:2 финалната

...
Тампа Бей Лайтнинг започна с разгромен успех от 8:2 финалната
Коментари Харесай

Тампа Бей заби 8 гола на Айлендърс в първия финал на Изток

Тампа Бей Лайтнинг стартира с победен триумф от 8:2 финалната серия в Източната конференция на Националната хокейна лига против Ню Йорк Айлендърс.

" Светкавиците ", които имаха близо седмица повече за отмора по отношение на противника си, не оставиха никакви подозрения в превъзходството си и изцяло справедливо поведоха с 1-0 победи в серията до четири мача.

По пет точки по системата гол плюс пас записаха Никита Кучеров и Брейдън Пойнт, до момента в който Яни Гурде добави още два гола за спечелилите. Вратарят Андрей Василевски пък се регистрира с 23 спасявания.
Срещата, която се игра на безпристрастен терен в " Роджърс Плейс " в Едмънтън, Канада стартира стремително за Тампа Бей и след единствено 74 секунди игра Пойнт бе прецизен за 1:0.

Три минути по-късно Джордан Еберле изравни, само че още преди да бяха минали 11 минути от началото на дуела Виктор Хедман и Райън МакДона доведоха резултата до 3:1 в интерес на Тампа Бей.
Във втория интервал Яну Гурде и още веднъж Пойнт се разписаха за 5:1, а при започване на третата част Кучеров повиши на 6:1.

Ник Леди върна един гол за " езерняците " малко по-късно, само че до края хокеистите на треньора Бари Троц получиха нови две шайби във вратата си, дело на Онжей Палат и още веднъж Гурде.
Мач номер 2 от серията, който още веднъж ще се играе в Едмънтън, е в нощта на сряда против четвъртък. Резултат от финалната серия в Източната конференция на Националната хокейна лига (НХЛ) на Съединени американски щати и Канада (играе се до 4 победи от 7 мача):

Тампа Бей - Ню Йорк Айлендърс 8:2
* Тампа Бей води с 1-0 победи в серията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР