Тампа Бей Лайтнинг се наложи с 2:1 като домакин над

...
Тампа Бей Лайтнинг се наложи с 2:1 като домакин над
Коментари Харесай

Тампа Бей срази Ню Йорк Рейнджърс и ще спори за Купа Стенли

Тампа Бей Лайтнинг се наложи с 2:1 като хазаин над Ню Йорк Рейнджърс в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) и се класира за финалната серия за купа " Стенли ", предава Gong.bg.

Шампионите от последните две години отстраниха с 4:2 триумфа своя противник, с което ликуват в борбата за купата в Източната конференция. НЙ Рейнджърс имаше задатък от 2:0 победи, само че в последна сметка не съумя да детронира своя съперник.

Тампа Бей ще спори за купа „ Стенли “ с Колорадо Авеланж, които се постановиха изрично с 4:0 над Едмънтън. Мач №1 за купата е в сряда вечер в Денвър.

Стивън Стамкос вкара решаващия гол 13:28 минути след началото на третия интервал и по този начин Лайтнинг записа четвърти следващ триумф в серията. Преди това канадският нападател даде задатък на своя отбор във втория интервал, само че Франк Ватрано изравни при пауърплей в третата част.

Андрей Василевски направи 20 спасявания за Тампа Бей, който приключиха постоянния сезон на трето място в Атлантическата дивизия.

Лайтнинг е първият тим, който прави три следващи участия във финала на купа „ Стенли “, откогато това стори Едмънтън през 1983-85 година Тампа Бей може да победи с три следващи трофеи, а преди този момент Ню Йорк Айлендърс завоюваха четири следващи в интервала 1980-83 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР