Тъмносинята Елена Спасова, която първа обяви, че ще се кандидатира

...
Тъмносинята Елена Спасова, която първа обяви, че ще се кандидатира
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Конкурентката на Цецка - Елена, се отказа от битката за лидер на ДСБ

Тъмносинята Елена Спасова, която първа разгласи, че ще се кандидатира за водач на ДСБ и ще се състезава с ген. Атанас Атанасов, се отхвърли от борбата за пост №1. Тя изясни, че с цел да се изправи на крайници партията, е необходим обединител, а тя не е такава фигура и по тази причина - в името на бъдещето на организацията, отдръпва кандидатурата си. Спасова бе публично номинирана през днешния ден от структурата на ДСБ-Лозенец, на която е ръководител.

Така за лидерския пост в партията на Костов, остава да се борят сегашният ръководител и заместникът му Цецка Бачкова. Най-желаният от тъмносините за ръководител - Радан Кънев, преди няколко дни се отхвърли да се кандидатира за водач, като аргументира желанието си със същия мотив, като Спасова - че не желае внася ерес в партията.

Ето по какъв начин аргументира отхвърли си тя:

Станах член на ДСБ през 2013 година Партията беше изпаднала от Парламента за първи път в историята си, а Костов таман се беше отдръпнал. Всички, които се включихме тогава, дойдохме поради идеята и правилата си. За останалите имаше по-обещаващи дестинации.

През цялото това време не съм серпантина да работя на терен, покрай хората. Оскъдицата на финансов и човешки запас ме принуди да вникна в механизмите, които вдъхват живот на една доброволна организация. И в механизмите, които я трансформират в мъртвец. Бавно общността, към която числя се растеше. От съпартийци, хората в ДСБ Лозенец станаха мои другари.

Глас за ДСБ се печели с кръв и пот, не се подарява. Няма метод да отговориш на упованията на нашите гласоподаватели без да се вслушваш и без да си почтен с тях. Без да им покажеш на досег, че живееш техния живот, в тяхното време и имаш техните проблеми. Че това, което правиш за тях, правиш и за самия себе си.

Давам си ясна сметка за положението на партията и за отговорността ни като част от ръководещата коалиция. Днес на ДСБ е необходим обединител, а аз не съм такава фигура. В моменти като този, моята кандидатура за ръководител би внесла в допълнение разделяне и неустановеност в структурите, би била демонстрация на нарцисизъм. Един същински десебар не се занимава с политика поради егото си. Той е там, с цел да изразходва себе си за положителното на хората и страната си. Не по-малко значимо - знае по кое време би трябвало да се отдръпне.

На заседание нощес ДСБ Лозенец гласоподава поддръжка за моята кандидатура. Приятели, доверието, което оценявам най-високо е вашето. Защото познавате освен плюсовете ми. Защото познавате и всичките ми минуси, в това число тези, които аз самата не съзнавам.



Оттеглям своята кандидатура със същата решителност, с която преди време я разгласих. ДСБ не се потребност е от гражданска война, само че определно се нуждае от смяна. Моят избор на идното Национално заседание ще е за нея.

А ДСБ ще бъде, заключи прочувствено водачът на ДСБ " Лозенец ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР