Тъмнокожият нападател на Реал Мадрид Винисиус Жуниор не спира получава

...
Тъмнокожият нападател на Реал Мадрид Винисиус Жуниор не спира получава
Коментари Харесай

Голяма подкрепа към Вини Жуниор, очаква се становище от испанската федерация

Тъмнокожият нападател на Реал Мадрид Винисиус Жуниор не стопира получава поддръжка по отношение на следващия случай на расизъм по отношение на него. В неделя вечер той беше обиждан на “маймуна ” по време на дуела на столичани с Валенсия от Ла Лига.

На два пъти съдията се обърна към диктора на стадион “Местайя ” да призове за въздържаност. Вини даже уточни съответен ентусиаст на домакините, за който твърди, че го е чул да го наскърбява.

В последна сметка срещата не беше прекъсната прибързано, тъй като съгласно протокола на Ла Лига в такива случаи е належащо играта да бъде спряна три пъти. Бразилецът пък към този момент се беше изнервил дотам, че си изкара червен картон за удар без топка.
 Гневният Винисиус: Ла Лига не се бори с расизма, а го насърчава Гневният Винисиус: Ла Лига не се бори с расизма, а го насърчава
Още след срещата, а и през днешния ден редица футболисти и клубове показаха състрадание към младия нападател. В негова поддръжка с изявления в обществените мрежи се изрекоха президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва, съотборници и другари като Тибо Куртоа, Ричарлисон, Джъстин Клуйверт, Хосе Гая, Иняки Уилямс, както и клубове като Ботафого, Сантос, Флуминензе, Сао Пауло, Палмейрас, Форталеза и други

Днес се чака коментар и от страна на президента на Испанкия футболен съюз Луис Рубиалес.

В обществените мержи пък има и видео от момента на идването на състава на Реал на стадиона преди мача, като още тогава се чуват обидни викания към Вини Жуниор.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР