Тъмно и студено е. Алармата на часовника звъни, а часът

...
Тъмно и студено е. Алармата на часовника звъни, а часът
Коментари Харесай

Мъж пътува по 230 км 4 часа дневно, за да пести от наем

Тъмно и студено е. Алармата на часовника звъни, а часът е едвам 4.30.

Дани Финли обаче би трябвало да се подготви за 2-часово прекосяване на общо 115 км до работното си място. А това е единствено половината от дневното разстояние, което той изминава, написа CNBC, представени от profit.bg.

Близо година 30-годишният Финли изминава дистанцията от дребното градче Диксън в Калифорния, където живее със брачната половинка си Мирея, до региона на Санфранциския залив.

Преди той пътувал по два часа до предходната си работа в Оукланд, само че през днешния ден го прави до офиса на ПР организацията SutherlandGold в Сан Франциско.

„ Обикновено съм в колата към 5.10 часа. По това време придвижването не е доста натоварено, само че откакто измина към 30 км, трафикът става по-сериозен, защото встъпвам в по-гъсто обитаеми региони “, споделя Финли пред CNBC.

Той не кара през целия път, а доближава с колата си до ФеърФилд, откъдето взима рейс за 45 минути до Ел Серито. Следва трен за още 45 минути и най-после офисът е единствено на 10 минути пешеходно разстояние.

Другият маршрут на Финли е с колата до Плесант Хил и оттова с трен до Сан Франциско. Той напуща работното си място в 16.00 часа и се прибира у дома към 18 часа.

За целия ден той изминава към 230 км. При 5 работни дни седмично, това значи, че Дани Финли прекарва над 1000 часа, или 43 цялостни работни дни, в пътувания до офиса и назад до дома си.

Защо Финли си го предизвиква?

„ В Сан Франциско има много благоприятни условия за работа, само че животът там е прекомерно безценен “, споделя той.

И в действителност, данни на SmartAsset сочат, че животът в региона на Силициевата котловина е с към 62% по-скъп по отношение на междинните равнища за Съединени американски щати. Средният наем там е към 4500 $, което разрешава на Финли да пести много от разноски за жилище.

Да си купиш жилище в Сан Франциско през днешния ден е съвсем невероятно. Средната цена на парцелите в Саратога е към 3 млн. $, до момента в който в Пало Алто и Лос Алто е надлежно 3.3 и 3.6 млн. $. Най-скъпият регион обаче си остава Алтертън, където парцелите се продават за междинните 7 млн. $.

Проблемът с жилищата е толкоз огромен, че даже и да работите за софтуерните колоси Фейсбук и Twitter, надали ще можете да си го позволите. А хората там печелят по 6-цифрени суми годишно.

Жена, работеща в региона и печелеща 1 млн. $ на година със брачна половинка си, споделя, че не може да си разреши да си купи парцел. Други живеят в остарели хранилища, пригодени за жилища, а трети даже спят по колите си.

Голяма част от локалното население даже избира да отиде да живее на други места в страната, като продава или отдава парцела си чартърен.

Днес Финли споделя, че в региона на Диксън към момента може да се закупи порядъчен парцел на добра цена. Семейството им има къща с три спални и басейн, за което имат ипотечен заем за 1600 $ на месец.

Транспортът ми коства по към 150 $ на месец, което не е толкоз скъпо, добавя той.

По последни данни от Съединени американски щати, 1 на всеки 36 души пътува по над 90 минути до работно си място. През 2005 година този % е 2.4%, или 3.1 млн. чиновници, до момента в който за 2016 година пораства до 3%, или 4 млн. души.

Прогнозните данни за цените на парцелите в градовете като Сан Франциско обаче са за продължаващ растеж, което значи, че от ден на ден хора ще избират тактиката на Финли – а точно да живеят в далечен регион и да пътуват много време до работното си място.

„ Има и дефекти ", споделя той. В дни, когато има произшествия или закъснения на превоза, ми лишава до 3.5 часа, с цел да се прибера.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР