Тъмни стаи, обърнати към стената, проветряване и дезинфекция са само

...
Тъмни стаи, обърнати към стената, проветряване и дезинфекция са само
Коментари Харесай

Какви са мерките в една безопасна изборна секция в район Слатина?

Тъмни стаи, обърнати към стената, проветряване и стерилизация са единствено част от ограниченията за изборните пространства, с цел да се понижи рискът от разпространяване на ковид.

Как ще гласуваме по време на пандемия - правила и ограничения - от столичния регион " Слатина " построиха особено за предаването ни една безвредна изборна секция в 94-то учебно заведение.

Пътят към вота на всеки гласоподавател ще следва стрелки. От входа до изхода, с цел да няма разбъркване и събиране на огромни групи хора.

" Те демонстрират двата потока на придвижване. Червените стрелки демонстрират изхода, а сините стрелки демонстрират входа ", сподели кметът на регион " Слатина " Георги Илиев.

Дезинфектанти ще има съвсем на всяка крачка.

" Мерене на температурата ще се прави единствено на членовете на СИК, на наблюдаващите, на покровителите, тези, които ще обитават от самото начало или пък за по-дълъг интервал от време в секцията. Като то ще се прави чрез подобен отдалечен термометър. Не знам дали се вижда, само че 36,4 е моята температура сега, което е изцяло в рамките на естественото. Ако има температура над 37 градуса, тогава ще се съветват и ще се търси решение вероятно от заместител ", сподели кметът на регион " Слатина " Георги Илиев.

Дори тъмните стаички няма да бъдат това, което бяха. Целта: да се понижи допира на гласоподаватели до повърхности.

" Тъмната стаичка към този момент действително няма да бъде заградена отвред, няма ги тези завеси, тя е отворена, тъй че да може да се проветрява. Хората ще застанат с тил към стената, тъй че въпреки всичко тайната на техния избор да бъде опазена ", сподели кметът на регион " Слатина " Георги Илиев.

Препоръчва се постоянно проветряване - най-малко по 5-10 минути на всеки час. Не е желателно и членовете на секционната комисия да си сменят местата.

" По отношение на гласуването виждате, че за жалост няма задоволително пространство в стаите и в секциите и по тази причина се постанова членовете на секционните изборни комисии да се намират на разстояние по-малко от метър и половина един от различен. Поради тази причина безусловно се предлага те да стоят от самото начало с маски, да ги смъкват само и единствено в случай че ще пият вода или ще се хранят ", сподели кметът на регион " Слатина " Георги Илиев.

А дистанцията за изчакване в секцията ще е на няколко крачки разстояние, измерени и обозначени с познатия ни надпис: " метър и половина отдалеченост ".

На последната крачка - пред секционната комисия още веднъж на разстояние гласоподавателят ще стопира пред ограничаваща линия.

" Тя дефинира въпреки всичко задоволителна отдалеченост сред жителите, които гласоподават и СИК, само че не е прекомерно надалеч, тъй че хората да могат да доближат действително до самата урна и да подадат гласа си ", сподели кметът на регион " Слатина " Георги Илиев.

И още веднъж по стрелките - да си тръгнат, декларирали какво политическо бъдеще желаят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР