“Тъмна институция, пълна с много кеш - така лидерът на

...
“Тъмна институция, пълна с много кеш - така лидерът на
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Пеевски върши работа на управлението, без ДПС да е част от него

“Тъмна институция, цялостна с доста кеш ” - по този начин водачът на Движение за права и свободи дефинира президентството,с което стартира следващата престрелка сред президента и ръководещите.

Всъщност, обвиняванията в корупция против съветници на Румен Радев - в тази ситуация Сотир Ушев и Николай Копринков - потеглиха още по времето на кабинета Стефан Янев от съдружния сътрудник на Движение за права и свободи и ПП-ДБ - Бойко Борисов. Тогава министри бяха Кирил Петков и Асен Василев. Сега обаче политическата настройка е друга, томахавкуте са заровени, фронтовете са заменени, единствено чувството за нещо надълбоко неправилно на политическата сцена, остава.

" Подобни сюжети гледахме с други основни настоящи лица. Според мен става дума за епизод следващ от течащо напрежение, което не виждаме, подмолно. Очевидно има някакви ползи, които още веднъж са станали централни за главните политически играчи и в този момент се решили, че е моментът да бъдат реанимирани и хвърлени в общественото пространство ". Това разяснява в предаването " Кой приказва? " политологът Любомир Стефанов.

Той изрази мнение, че Делян Пеевски се е трансформирал в острието на парламентарното болшинство и прави работа на съдружното ръководство, без да бъде Движение за права и свободи част от него.

" Той има персонална игра, в която би трябвало да се преутвърди, и заради тази причина стига до много ексцентрични прояви като тази да лепне прякор на президента ", уточни още Любомир Стефанов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР