Тамаш Аян няма да е президент на световната федерация по

...
Тамаш Аян няма да е президент на световната федерация по
Коментари Харесай

Щангите свалиха Тамаш Аян, но само за 90 дни

Тамаш Аян няма да е президент на международната федерация по щанги за идващите 90 дни. Това реши управата на централата на 13-часово съвещание в Доха (Катар). 81-годишният маджарин ръководи спорта от 44 години, първо като общоприет секретар, а по-късно като президент.

Правата краткотрайно поема американката Урсула Папандреа, която е първи вицепрезидент. Тя оглавява и комисията за следствие на обвиняванията против Аян, които бяха отправени в документален филм на ARD.

В комисията влизат още Маркус Стивън от Науру, Бирения Прасад Баишя от Индия и Каролина Лундал от Финландия.
Тази комисия би трябвало да рапортува на конгреса на международната федерация, който е плануван през март в Букурещ. Но поради възможното наказване на Румъния поради четири позитивни проби от повторната инспекция на тези от олимпиадата от Лондон. Това значи 1-годишно наказване.

Много съществено развиване има и във връзка с Русия. Световната антидопингова организация е лишила правата на лабораторията в Москва да обработва всякаки проби до привършване на дисциплинарното произвеждане.

Решението е взето откакто има доказателства за манипулиране на проби в Русия поради което страната бе осъдена за 4 години от всички надпревари.

Сега пробите на съветските състезатели би трябвало да бъдат превозени в акредитирана лаборатория, с цел да се тестват. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР