Там в събота стана катастрофа с автобус На пътя край

...
Там в събота стана катастрофа с автобус На пътя край
Коментари Харесай

Радев: Някои от предписанията за пътя край Своге не са били спазени


Там в събота стана злополука с рейс

На пътя край Своге, където в събота катастрофира рейс, са правени много наставления. Имало е 4-5 наставления, които сега се ревизират, като част от тях са вземани впредвид, само че по друга част не е било взето отношение. Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев на брифинг в Министерския съвет.

"Докладвах за контрола на Министерство на вътрешните работи и върху този сектор, и по-широко върху казуса за пътните катастрофи ", добави вътрешният министър. Той разясни, че на срещата при премиера Борисов е докладвано и кой е лидерът на рейса и какви нарушавания има и от по кое време.

Тема на диалозите са били и законодателните промени, които би трябвало да се създадат, уточни Валентин Радев. Той напомни, че Законът за придвижване по пътищата е разграничен на три закона. Обсъжданията по него са приключили в 4-5 огромни града на страната. Сега публично стартира процедурата по разискване и внасяне в Министерски съвет. "Ще ускорим този развой ", разгласи Радев. Той се надява това да стане факт, с цел да се усъвършенства работата и да се понижат пътно-транспортните катастрофи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР