Там се обучават около 3000 деца в осем езикови секцииУчениците

...
Там се обучават около 3000 деца в осем езикови секцииУчениците
Коментари Харесай

Европейското училище в Брюксел с благотворителен концерт

Там се образоват към 3000 деца в осем езикови секции

 18-logo Учениците от Европейското учебно заведение в Брюксел оказват помощ на деца с благотворителен коледен концерт. Родните обичаи ще оживеят в сряда на сцената в тържествената зала от 9:30 часа, с помощта на 150-те български деца, които учат в учебното заведение. Възпитаниците му се сплотяват оттатък границите на езика и другите страни за благотворителен базар, на който гостите ще могат да купят коледни сувенири, картички и декорации, направени с доста обич.

Дарените средства ще подкрепят идеята на фондация „ Надежда за дребните “, която се грижи за деца, лишени от родителска грижа.

Макар и надалеч от родината българските деца, дружно с техните учители, поставят доста старания за популяризирането и запазването на нашите език, просвета и обичаи. С огромно усърдие всяка година те провеждат събития, свързани с публични за страната ни празници – изложения, концерти и тържества. Основната цел на проявата обаче е обединяването и насърчаването на дарителството, даже и измежду най-малките.

В Европейско учебно заведение Брюксел 4 учат децата на български фамилии, работещи в Европейските институции и живеещи в белгийската столица. Там се образоват общо към 3 000 възпитаници в осем разнообразни езикови секции – британска, френска, немска, холандска, италианска, румънска, българска и естонска, където деца и учители работят в съдействие, приемливост и равнопоставеност.

Българската секция в образователното заведение е открита през есента на 2012 година и е единствената в системата на европейските учебни заведения, която е форма на съдействие сред членовете на Европейските общности. Тази система е основана с Конвенция от 1957 година, която дефинира устава им и утвърждава тяхното културно разнообразие. Учебното наличие в тези учебни заведения е съобразено с Европейски просветителни стратегии. В изискванията на многоезичност в тези учебни заведения се поставят специфични старания у децата да се възпитат европейски полезности и да се запази тяхната национална еднаквост.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР