Там са възможни и гръмотевици. Оранжев код за обилни валежи

...
Там са възможни и гръмотевици. Оранжев код за обилни валежи
Коментари Харесай

Кошмарно Време През Неделя! Студът И Пороите Са Едва Началото! Ще Ни Връхлети Мощен

Там са вероятни и гръмотевици. Оранжев код за значителни превалявания от дъжд е разгласен за четири области на страната за 3 декември, неделя, сочи информация в уеб страницата на националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. Предупреждението е в действие за областите Габровска, Хасковска, Смолянска, Кърджалийска. Очаквани количества дъжд в тези региони са към 40 л/кв. м, в крайните региони на Родопите и повече.

Жълт код за превалявания от дъжд е разгласен за други 13 области на страната. Предупреждението е в действие за областите Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Ямболска, Сливенска, Шуменска, Силистренска, Разградска, Търговищка, Русенска и Великотърновска. В тези региони ще продължи да вали, а прогнозите са за количества дъжд сред 20 и 25 литра на кв. м., в планинските елементи на Великотърновска област и повече. Температурите в неделя ще са в необятни граници: минималните – от 3-5 градуса в северозападната част от страната до 8-13 градуса в Югоизточна България и по Черноморието; оптимални – от 6-8 градуса в Северозападна до 14-17 градуса в Югоизточна България и крайните югозападни региони. В югоизточните региони ще продължи да духа сдържан южен вятър. В Дунавската низина вятърът краткотрайно ще се ориентира от североизток, а след обяд от север-северозапад. Привечер с него ще стартира да нахлува леден въздух и през нощта против понеделник дъждът в северозападните планински региони ще премине в сняг.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от междинното за декември. След обяд ще се покачва. В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг, написа Блиц. На места в Родопите преваляванията ще са обилни, вероятни са гръмотевици. Ще духа мощен и плевел юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 8 градуса, на 2000 метра - към 0 градуса. По Черноморието ще е най-вече облачно с валежи от дъжд над северната част. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен южен вятър. Максималните температури ще са 14- 19 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде е 2-3 бала.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР