Тълпи от хора в южния китайски град Гуанджоу се сблъскаха

...
Тълпи от хора в южния китайски град Гуанджоу се сблъскаха
Коментари Харесай

Недоволство в китайски мегаполис заради локдауна

Тълпи от хора в южния китайски град Гуанджоу се сблъскаха с COVID-огражденията и стачкуваха по улиците в безредни подиуми в понеделник вечерта, съгласно видеоклипове, оповестени в Интернет, в проява на публично неодобрение против коронавирусните ограничавания, предава Ройтерс.

Сред последните огнища в Китай, това в Гуанджоу е най-голямото , като новите ежедневни инфекции на COVID-19 надвишават 5000 за първи път и подхранват спекулациите, че лимитираните локдауни могат да се разширят.

An anti- protest turns into a Clash in Kangle village in. impose tough as more than 16,000 cases detected today despite zero- policy.
30,000 residents of villages in Guangdong's district have been moved to centers
— Chaudhary Parvez (@ChaudharyParvez)
Във вторник Китай регистрира 17 772 нови местни инфекции с COVID-19 за 14 ноември, по отношение на 16 072 ден по-рано и най-вече от април, макар че доста градове понижиха рутинните проби, откакто, ориентирани към облекчение на въздействието на тежките ограничавания поради ковид.

В столицата Пекин новите инфектирани доближиха рекордните 462 за понеделник. Големите градове, в това число Чунцин и Джънджоу, бяха измежду най-тежко засегнатите.

Все отново Китай се бори да ограничи вредите от политиката си за нулев Коронавирус съвсем три години след началото на пандемията, защото последните от поредицата мрачни стопански отчети демонстрираха, че продажбите на дребно са спаднали през октомври и фабричното произвеждане е повишено по-бавно от предстоящото.

Въпреки че доста поданици показаха въздържан оптимизъм след известието в петък, че някои от строгите политики за Коронавирус ще бъдат облекчени, тази седмица набъбнаха опасенията по отношение на влошаващата се епидемиологична конюнктура комплициране, защото някои градове стопираха или коригираха разпоредбите за постоянно тестване.

Сцените от понеделник вечерта от Гуанджоу бяха следващият от така наречен, ковто докара до чести блокирания и наложени според убежденията на президента Си Дзинпин, съгласно който по този начин Китай " избавя животи ".

Миналия месец огнище на Коронавирус в голям цех на Foxconn, който създава iPhone на Apple в Джънджоу, провокира безпорядък, като доста служащи избягаха, в това число като се катереха по огради, куцайки в производството.

Длъжностни лица в Гуанджоу, дом на близо 19 милиона души, споделиха, че възнамеряват повече спонтанни лечебни заведения в допълнение към шестте, които са издигнати, които имат 20 000 кревати, основно за наблюдаване на инфектирани хора без признаци.

" Кривата на инфекцията в Гуанджоу наблюдава темпото на, повдигайки въпроса дали ще бъде задействано блокиране в целия град ", пишат анализатори на JPMorgan, имайки поради двумесечното блокиране на Шанхай тази година, което провокира необятно публикувани безредици.

" Това ще се трансформира в тестова точка във връзка с решимостта на държавното управление да упорства за облекчение на ограниченията за надзор на Коронавирус ", съгласно анализаторите.

JPMorgan пресметна, че градовете с повече от 10 нови кумулативни случая през миналата седмица са дом на 780 милиона души и съставляват 62,2% от Брутният вътрешен продукт - почти тройно равнищата, следени в края на септември.
 Китай пусна първата в света вдишваща се ваксина против COVID-19
Китай пусна първата в света вдишваща се ваксина против COVID-19

Ваксината се приема през устата и се предлага гратис като бустер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР