Тълпата с хора беше толкова голяма, че никой не можеше

...
Тълпата с хора беше толкова голяма, че никой не можеше
Коментари Харесай

Свидетел на трагедията в Сеул: Виждах как хората се опитват да поемат глътка въздух

Тълпата с хора беше толкоз огромна, че никой не можеше да помръдне в тясната улица . В един миг голям брой се разклати, след което част от хората паднаха на земята. Те бяха мощно притиснати от тълпата и се виждаше, че не могат да дишат.

Това описа пред BBC очевидец на снощната покруса в Сеул. 154 младежи и младежи починаха в огромна навалица по време на многолюдно честване в столицата на Южна Корея.



Мъжът също е бил на злощастната алея, само че съумява на време да се измъкне от тълпата и се качва на близка платформа, с цел да остане в сигурност. От там той съумява да види огромна част от протичащото се.

" Виждах хора, които се задъхват и се пробват да вкарат най-малко малко въздух в дробовете си ", споделя той.
 
 Сеул Guliver/Getty Images

Жертвите са младежи и младежи под 30 години , разкриха корейските управляващи. Итеуон е известно място в Сеул и притегля младежите със своя богат нощен живот. Особено известно там през последните години е честването на Хелоуин , като особено за него в столицата на Южна Корея идват и доста чужденци.

Туристическият блогър Сиа Лия също е била в Итеуон в злощастната нощ. Тя и брачният партньор й едвам съумяват да се измъкнат от тълпите . Според нейния роман по тесните улички на цялостния с питейни заведения регион до 22 часа се вървяло много свободно. Минути по-късно почнало да става „ все по-тясно и по-тясно “.

 „ Забелязахме, че хората се пробват да продължат напред, тъй че започнаха да се натискат , да се смеят малко и да напъват сякаш за развлечение “, споделя тя пред BBC.

Изведнъж тълпата напред почнала да дава отговор на напъните откъм гърба и блъскането се засилило. " Спомням си, че се обърнах към брачна половинка си и му споделих: „ Това не е добре, би трябвало да се махаме отсам “.

Блогърката споделя, че краката й треперели от големите старания, което им било нужни, с цел да се измъкнат от тълпата.

„ Когато отидохме на прилежащата улица, започнахме да чуваме кола за спешна помощ след кола за спешна помощ, след кола за спешна помощ и разбрахме, че нещо става “, споделя още Сиа Лия.

Други очевидци описаха, че нещата в допълнение се усложнявали поради високата музика, която идва от околните заведения. Тя се смесвала с виковете на хората , а когато станало ясно, че има жертви, суматохата взела връх.

" Беше мъчно да схванеш кой фактически има потребност от помощ и кой е изпаднал в суматоха от протичащото се ", добавя Лия. Тя е разгласила малко видео в профила си в Инстаграм, което наблюдава хронологично развоя на събитията в Итеуон.
                 

Тази покруса е най-голямата в Южна Корея от 2014 година, когато потъна фериботът Севол. Тогава починаха 304 души, най-вече възпитаници.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР