Тълпата пред съда за важното делоВеселин Марешки и Красимира К.

...
Тълпата пред съда за важното делоВеселин Марешки и Красимира К.
Коментари Харесай

Оправдаха Марешки и бизнесдамата по обвиненията в изнудване чрез заплахи

 Тълпата пред съда за значимото делоВеселин Марешки и Красимира К. упрекнати в изнудване посредством опасност за увреждане на имущество. Отхвърлени бяха гражданските искове предявени от частния обвинител Асен М. Единият беше в размер на 40 000 лв. за претърпени неимуществени вреди и 14 830 лeва обезщетение за унищоженото и развалено имущество благосъстоятелност на сдружението и възпрепятстване на комерсиалната активност на заведението.

Наказателното дело против Веселин Марешки и Красимира К. беше формирано във Варненски областен съд на 14.08.2015г. След отказ на два правосъдни състава делото стартира изначало на 26.01.2018г., като за година и 10 месеца бяха извършени 17 съвещания. Последното разглеждане на делото не е било отлагано или отсрочвано по виновност на правосъдния състав нито един път.

Според обвиняването, в интервала 9.10. -16.11. 2014 година двамата подсъдими се пробвали да принудят Асен М. да им заплаща наем за наетата от него пицария в размер на 10 000 /десет хиляди/ лв., вместо на наемодателя Тони Д., с който имал договорни връзки. Той пък от своя страна бил някогашен брачен партньор на Красимира К. Твърденията на прокуратурата са, че откакто бизнесдамата не съумяла да си върне собствеността по правосъден път, потърсила подпомагане от предприемача Веселин Марешки. След като Асен М. отказал да заплаща наем на двамата подсъдими, те подхванали ответни дейности. Подавали тъжби и инициирали инспекции на законността на построена външна структура, с която била увеличена площта на заведението, които довели до събарянето й. Впоследствие, след искане на Красимира К., било прекъснато и електрозахранването в обекта. Тогава Асен М. се обърнал за помощ към общинския консултант от Варна Костадин Костадинов. Наемателят на пицарията се надявал, че в качеството си на длъжностно лице Костадинов ще помогне за разрешаване на спора сред него и Веселин Марешки.

Присъдата предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд – Варна в 15 дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР