Талоните да се дават към заплатата на работещите подобно на

...
Талоните да се дават към заплатата на работещите подобно на
Коментари Харесай

Бизнесът иска ваучери за здраве

Талоните да се дават към заплатата на работещите сходно на тези за храна


Бонусите ще могат да се употребяват единствено в сертифицирани заведения


Да се вкарат ваучери за здраве, упорстват от туристическия бизнес. Идеята е талоните да се дават от работодателите като бонус към заплатата на чиновниците, сходно на ваучерите за храна. При 60 лв. на месец за година ще се събират 720 лв. за отмора с фокус върху здравето и възобновяване, изясни ръководителят на Българския съюз по балнеология и спа Сийка Кацарова в Гоце Делчев. Там и в Огняново се организира петия годишен конгрес на организацията.

Работодателите ще употребяват данъчни облекчения, а чиновниците ще могат да се погрижат за своето здраве. Тази концепция от 10 години се ползва сполучливо в Унгария, като за интервала растежа на вътрешните туристи е 200 %, точно с помощта на ограниченията, взети от страната, изясни Кацарова. През последната година ваучери за здраве са въведени и в Румъния, като към този момент са факт и първите резултати. Съседите към този момент регистрират 15 на 100 нарастване на локалните туристи. По този метод страната подтиква хората освен да подкрепят локалната стопанска система, само че и да се влагат повече в здравето си. В чужбина е процедура ваучерите за здраве да могат да се харчат единствени в сертифицирани заведения. Това не са само структурите, които работят с стратегиите на Национален осигурителен институт, само че и всички спа хотели, балнео и уелнес центрове, които са сертифицирани от Министерство на туризма. Ако това се случи у нас се чака растеж на вътрешния туризъм с най-малко 15 на 100, изясни Кацарова. Тя напомни, че и за страната ще излиза доста по-евтино да предлага на своите жители седмица предварителна защита, а не същия интервал за лекуване след това. От бизнеса упорстват и българските жители да могат да употребяват по стратегиите на Национален осигурителен институт здравните си застраховки и в частни сертифицирани бази. Сред въпросите, които ще бъдат сложени през двата дни на събитието са още проблемите пред локалните управляващи да употребяват дейно минарелните си източници, както и опцията страната ни да успее да притегли пациенти, чието лекуване и престой у нас да се заплащат от непознатите здравни каси.

Туристите в действителност търсят достоверното, както и всичко, обвързвано с тяхното здраве, акцентира зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева. Тя бе безапелационна, че минералните води са една от предпоставките за преобразяване на страната ни в четирисезонна дестинация. Тя напомни, че ведомството създава 7 спа дестинации, които показва взаимно на кръгли маси с медийното партньорство на в. „ Труд “. След края на плана дестинациите ще бъдат цифровизирани, реклами онлайн, както и по разнообразни туристически конгреси.

В диалозите взеха присъединяване още зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, кметовете на Гоце Делчев Владимир Москов и на Гърмен Минка Капитанова, ръководителят на Европейската спа асоциация Тиери Дюбоа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР