Tallinn Open, четвъртфиналАнет Контавейт – Исалин Бонавентур 6-3, 3-6, 6-3Анет

...
Tallinn Open, четвъртфиналАнет Контавейт – Исалин Бонавентур 6-3, 3-6, 6-3Анет
Коментари Харесай

Контавейт се затрудни срещу световната №138, но записа нов успех


Tallinn Open, четвъртфинал

Анет Контавейт – Исалин Бонавентур 6-3, 3-6, 6-3

Анет Контавейт още веднъж зарадва сънародниците си, записвайки трети триумф на WTA 250 шампионата в Талин. Световната №4 сподели съмнения и загуби сет за повторно от началото на конкуренцията, само че все пак не позволи изненада и доближи до полуфиналите.

Там нейна съперничка ще бъде Каролина Мухова или Кая Канепи.

Контавейт записа повече асове (5-2) и позволи по-малко двойни неточности (4-9) в хода на дуела. Естонката завоюва 72% от точките си на първи сервис (43/60) и оползотвори три от петте си шанса за пробив (60%), до момента в който Бонавентур осъществя два от своите пет брейкпойнта (40%).

Контавейт стартира вихрено мача, като даде единствено една точка в първите си два сервис гейма и в това време осъществя ранен брейк, повеждайки решително с 3-0. В идващите минути естонката предприе по-дефанзивен метод, което се оказа положително решение, защото Бонавентур не стигна до нито един брейкпойнт в хода на сета и първата сложена се наложи с 6-3.

Световната №4 проби при започване на втория сет и изглеждаше, че ще завоюва мача бе особени проблеми, само че Бонавентур върна брейка, след което избави точка за пробив и поведе с 2-1. Контавейт изравни, само че не за дълго, защото белгийката изигра най-силния си интервал в мача и реализира нов пробив, след който натрупа задатък от 5-2. Това се оказа основният миг за развиването на сета и международната №138 изравни резултата в мача след 6-3.

В заключителния сет обаче Контавейт преоткри правилния темп и нанесе сериозен удар по упоритостите на съперничката си, повеждайки с 3-0. До края на мача Бонавентур на четири пъти стигна до късмет за пробив, само че не съумя да оползотвори нито един от тях и в последна сметка Контавейт победи с 6-3, 3-6, 6-3 по-късно под два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР