Талин. Създаването на заетост и повече перспективи за младите хора

...
Талин. Създаването на заетост и повече перспективи за младите хора
Коментари Харесай

Външният министър Екатерина Захариева пред колегите си в Талин: Създаването на заетост и перспективи пред младите хора трябва да бъде сред мерките за намаляване на радикализацията

Талин. Създаването на претовареност и повече вероятности за младежите е измежду най-ефикасните способи за битка с радикализацията и екстремизма наред със основаването на подобаващи просветителни стратегии. Това съобщи заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева пред първите дипломати на страните от Европейския съюз и страните-кандидатки на неофициалната среща " Гимних " в Талин, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи
Според нея държавните управления би трябвало да се насочат към аргументите, пораждащи накърнимост измежду по-младото население.
Сътрудничеството сред страните остава значимо изискване за справяне с рисковете и провокациите, акцентираха участниците по време на полемиката по тази тематика.
Българският външен министър означи предпочитаното значение на европейската вероятност за страните от Западните Балкани в това число в подтекста на рисковете от радикализация и прояви на екстремизъм. Екатерина Захариева уточни нуждата от спомагателни взаимни дейности за попречване и битката с радикализацията и екстремизма.
Република България поставя поредни старания за битка с тероризма и насилствения екстремизъм. Страната ни е утвърдила главните многостранни интернационалните конвенции в региона на битката с тероризма и с радикализацията.
Страната ни взе участие и в самодейностите по линия на Мрежата за повишение осведомеността във връзка с заканите от радикализация. На 27 и 28 март 2017 година бе извършено посещаване в страната на специалисти към мрежата, което имаше за цел основаване на механизъм за междуведомствена съгласуваност и съдействие на локално равнище.
Сред дискутираните тематики бе и Близкоизточният кротичък развой и последното развиване на обстановката в Ивицата Газа и Западния бряг на река Йордан.
В рамките на неофициалната среща на външните министри в Талин българският първи посланик Екатерина Захариева организира редица двустранни срещи със свои сътрудници, а специалисти от екипа на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз обмениха информация с естонските си сътрудници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР