Талибански сили са убили през нощта срещу вторник трима членове

...
Талибански сили са убили през нощта срещу вторник трима членове
Коментари Харесай

Талибаните са убили трима членове на Ислямска държава при нападение

Талибански сили са умъртвили през нощта против вторник трима членове на екстремистката формация " Ислямска страна " (ИД) при нахлуване в Кабул, заяви през днешния ден представител на талибаните, представен от Асошиейтед прес.

Регионалният клон на групировката " Ислямска страна " в провинция Хорасан е главен противник на талибаните в Афганистан, откакто през август 2021 година превзеха властта в страната. Бунтовническата формация е зачестила нападенията си, ориентирани както против талибански патрули, по този начин и против членове на шиитското малцинство в Афганистан.

Говорителят на талибаните Забиула Муджахид сподели, че нападението в ранните часове на вчерашния ден е било ориентирано против укритие на " Ислямска страна " в Кабул и са били убити трима добре познати членове на бойната формация, които възнамерявали набези по време на ислямския заветен месец Рамазан, който стартира през днешния ден по залез слънце.

" Членовете на ИД използваха скривалището, с цел да правят набези в град Кабул и възнамеряваха да нападат религиозни обекти и мирни жители през идния месец Рамазан ", съобщи Муджахид. Талибаните завзеха властта в Афганистан в миг, когато силите на Съединени американски щати и НАТО се изтегляха от Афганистан след 20-годишна война, напомня АП.

Международната общественост не е признала държавното управление на талибаните, бдителна за суровите ограничения, които ислямистите са наложили след вземането на властта. Част от тях лимитират човешки права и свободи, най-много тези на дамите и малцинствата, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР