Талибанската администрация е във финалния етап от преговори в Москва

...
Талибанската администрация е във финалния етап от преговори в Москва
Коментари Харесай

Представители на талибаните в Афганистан са в Москва за финализиране на договори за доставки на горива и пшеница


Талибанската администрация е във финалния стадий от договаряния в Москва по отношение на изискванията на контракти за закупуване на бензин, бензол, нефт, газ и пшеница, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на известие на представители на афганистанското министерство на търговията.

Хабибурахман Хабиб, представител на афганистанското министерство на търговията и индустрията, удостовери, че публична делегация на министерството се намира в Москва за завършването на покупко-продажбите. Засега представители на съветските министерства на външните работи и на енергетиката не са дали отговор на настояването на Ройтерс за коментар.

Ако договорите бъдат финализирани, то това ще бъде знак, че от ден на ден непознати страни вършат бизнес с талибаните, макар че тяхната администрация не е публично приета от нито едно интернационално държавно управление. Новината идва и в миг, в който Съединени американски щати се пробват да убедят други страни да понижат потреблението на съветски нефт, с цел да пресекат финансирането на съветската инвазия в Украйна.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР