Талибаните заявиха, че няма да проведат преки преговори с афганистанското

...
Талибаните заявиха, че няма да проведат преки преговори с афганистанското
Коментари Харесай

Талибаните отхвърлят преки преговори с афганистанското правителство

Талибаните обявиха, че няма да проведат директни договаряния с афганистанското държавно управление и отхвърлиха изказване на един върховен министър за проектите за осъществяване на такава среща през идващите две седмици.

Държавният министър по въпросите на мира Абдул Салам Рахими разясни, че се надява, че директните договаряния с талибаните ще се проведат през идващите две седмици в неидентифицирана европейска страна. Правителството ще бъде показано от 15-членна делегация, добавя той.

Сухаил Шахин, представител на политическата работа на талибаните в Катар, отхвърли това, заявявайки, че диалозите с афганистанското държавно управление ще се проведат едвам след подписване на съглашение със Съединените щати по отношение на отдръпването на неговите сили.

Специалният делегат на Съединени американски щати за мира в Афганистан Залмай Халилзад е провел няколко кръга директни договаряния с талибанските чиновници в Катар от края на предходната година с акцент върху настояването на талибаните за евакуиране на Съединени американски щати и други задгранични сили, а Съединени американски щати упорстват талибаните да подсигуряват, че Афганистан няма да бъде употребен като база за тероризма.

Други два съществени въпроса в мирния развой са прекратяването на огъня и договарянията сред конкурентните афганистански страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР