Талибаните ще забранят музиката на обществени места в Афганистан, защото

...
Талибаните ще забранят музиката на обществени места в Афганистан, защото
Коментари Харесай

Талибаните забраняват музиката в Афганистан

Талибаните ще забранят музиката на публични места в Афганистан, тъй като това опонира на главните правила на исляма, заяви в изявление за "Ню Йоркт Таймс " формалният представител на групата Забихула Муджахид.
„ Музиката е неразрешена в исляма “, изясни той като изрази вяра, че на талибаните няма да се наложи да упражняват напън, с цел да убедят популацията да не прави такива неща.
На въпроса за бъдещето на правата на дамите в афганистанското общество Муджахид съобщи, че в дълготраен проект те ще могат да се върнат към ежедневните си действия. За момента обаче на тях им е неразрешено да напущат домовете си и да вървят на работа. Това увериха талибаните е единствено краткотрайно, до момента в който обучат своите милиции да третират вярно дамите. "Ние не желаеме наш представител да нагруби или да нарани някоя жена. Затова ще се наложи някои наши представители да се научат по какъв начин да се държат и да какви ще са правата на дамите, с цел да могат да ги съблюдават ", уточни Муджахид.
Действащият представител на групата увери, че афганистанците, които се пробват да изоставен страната с паспорти и визи, ще могат свободно да влизат на летището.
Той също по този начин подсигурява сигурността на всички преводачи и други, които преди този момент са били наети от американската войска, отбелязвайки, че талибаните са разочаровани от напъните на Съединени американски щати да изтеглят афганистанските жители.
„ Те не би трябвало да се намесват в делата на страната ни и да ни лишават от човешки запаси: лекари, преподаватели и други хора, от които имаме потребност тук “, приключи Муджахид и добави, че в Съединени американски щати всички тези хора евентуално ще работят като миячи на чинии или готвачи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР