Талибаните съобщиха, че следващата седмица в Китай ще се състои

...
Талибаните съобщиха, че следващата седмица в Китай ще се състои
Коментари Харесай

Вътрешноафганистанските преговори за мир ще бъдат подновени в Китай

Талибаните оповестиха, че идната седмица в Китай ще се състои нов кръг от междуафганистанските мирни договаряния, съобщи Асошиейтед прес. Новината разсънва очаквания за прогрес при подновяването на договарянията, макар новия изблик на принуждение в 18-годишната война в Афганистан.

Сухаил Шахийн, представител на политическия офис на талибаните в катарската столица Доха, сподели през днешния ден, че диалозите са планувани за 28 и 29 октомври.

Вчера Държавният департамент на Съединени американски щати заяви, че неговият специфичен представител за Афганистан Залмай Халилзад е почнал диалози с представители на американски съдружници в Европа, НАТО и Организация на обединените нации по отношение на преустановяване на войната. По-късно той ще се срещне с представители на Русия и Китай, "за да разиска с тях общи ползи в прекратяването на войната в Афганистан ".

Мирните договаряния сред Съединени американски щати и талибаните, които се водеха в Доха, бяха ненадейно прекъснати по решение на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп през септември, макар че и от двете страни се говореше за значителен прогрес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР