Талибаните са задържали 18 служители, включително един чужденец, от регистрирана

...
Талибаните са задържали 18 служители, включително един чужденец, от регистрирана
Коментари Харесай

Талибаните задържаха 18 служители на неправителствена организация

Талибаните са задържали 18 чиновници, в това число един чужденец, от записана в Швейцария и работеща в Афганистан. Все още няма информация за аргументите за задържането и обвиняванията към чиновниците, оповестиха от Международната задача за подкрепяне.

" Не сме наясно с събитията и не сме известени за повода за задържането на нашите чиновници ", се споделя в изказването. " Благополучието и сигурността на нашите сътрудници са от първостепенно значение за нас и ние вършим всичко допустимо, с цел да подсигуряваме тяхната сигурност и да осигурим бързото им освобождение ", се добавя в текста.

  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Неправителствените организации са подложени на по-строг надзор, откогато талибаните се върнаха на власт в страната преди две години. Талибаните вкараха строги ограничения и не разрешиха на афганистанските девойки да учат след шести клас, както и да имат публичен живот и да работят, в това число в неправителствени организации.

По-рано тази година американски наблюдаващ заяви, че талибаните оказват напън и сплашват неправителствените организации, настоящи в страната.

Талибаните завзеха властта през лятото на 2021 година и не престават да лимитират редица права и свободи на хората в Афганистан.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР