Талибаните превзеха днес афганистанския град Лашкар Гах, столица на провинция

...
Талибаните превзеха днес афганистанския град Лашкар Гах, столица на провинция
Коментари Харесай

Талибаните превзеха още един град

Талибаните превзеха през днешния ден афганистанския град Лашкар Гах, столица на провинция Хелманд, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

Бунтовниците са разрешили на армията, както и на политическите и административни представители на държавното управление, да изоставен града, оповестява източник от силите за сигурност.

" Лашкар Гах беше евакуиран. Те взеха решение да сключат 48-часово преустановяване на огъня, с цел да може да се изтеглят " армията и цивилните представители, съгласно източника, заемащ висок пост в силите за сигурност. Малко по-рано талибаните оповестиха, че са завладяли града.

Талибаните са завладяли и втория по величина град в страната Кандахар, столица на едноименната провинция, съобщи ДПА, като се базира на информация от афганистански депутати. Всички държавни сили са напуснали основните здания и са потърсили леговище при 205-и корпус на афганистанската войска, оповестяват депутатите от провинция Кандахар Гюл Ахмад Камин и Ариф Ноорзай. Боевете за Кандахар продължиха над 3 седмици преди евакуацията, акцентира Камин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР