Талибаните претендират за превземането на втория по големина град в

...
Талибаните претендират за превземането на втория по големина град в
Коментари Харесай

Талибаните обявиха, че са превзели Кандахар, вторият по големина град в Афганистан

Талибаните претендират за завладяването на втория по величина град в Афганистан Кандахар , откакто държавните сили са се изтеглили, оповестява РТ.

Съобщава се, че талибаните са постигнали огромен прогрес, достигайки до центъра на града . Вторият по величина град в страната явно е на път да падне и талибаните към този момент са завзели към 10 столици на провинции .

Талибаните настояват, че са завладяли южния град Кандахар в четвъртък след против държавните войски. Кадри, оповестени от талибаните, демонстрират по какъв начин членовете на групата доближават централния площад на града .
 Талибаните превзеха 8 столици на провинции за 6 дни
Талибаните превзеха 8 столици на провинции за 6 дни

Контролират 65% от Афганистан и заплашват да завладяват 11 столици

Други видеоклипове демонстрират огромна колона от афганистански военни транспортни средства, които минават бързо през площада . Съобщава се, че военните се изтеглят към летището на града .

Засега загубата на Кандахар не е доказана от публични източници . Късно в сряда талибаните обявиха, че " изцяло превзеха " основно военно място в града - мощно укрепения затвор - добавяйки, че освободили стотици пандизчии .

Почти по едно и също време с развиването в Кандахар, те настояват, че имат и огромен прогрес в Херат, в западната част на страната . Третият по величина град в страната също е очевидец на тежки конфликти сред талибаните и държавните сили през последните дни.

Сега групировката твърди, че е завзела локалната полицейска централа, пускайки фрагменти от комплекса, които демонстрират десетки хванати полицейски камиони.
 Афганистан желае да купи съветски хеликоптери и да договаря с талибаните
Афганистан желае да купи съветски хеликоптери и да договаря с талибаните

На талибаните се предлага преустановяване на огъня, консенсус и преход към взаимно ръководство

Продължаващото развиване в Херат и Кандахар идва, когато на фона на неотдавнашната масирана атака на талибаните. През последните дни държавното управление загуби към 10 провинциални столици, откакто групата промени фокуса си от селските региони към градските.

Стратегическият град Газни стана последният, попаднал в ръцете на групата по-рано в четвъртък. Градът се намира единствено на малко над 100 км от Кабул .

" Талибаните поеха контрола над основните региони на града - кабинета на губернатора, полицейския щаб и пандиза ", сподели пред Агенция Франс Прес ръководителят на провинциалния съвет Насир Ахмад Факири.

Посолството на Съединени американски щати в Кабул в четвъртък прикани всички американски жители да изоставен страната неотложно , " употребявайки наличните варианти за търговски полети ".
 В Афганистан още веднъж чистят кръвта с кръв
В Афганистан още веднъж чистят кръвта с кръв

И в случай че е правилно това, че американците не могат да останат постоянно в Афганистан, то не по-малко правилно е и друго: че от събарянето на режима на талибаните през 2001-ва година, Афганистан в никакъв случай не е бил по-близо до изходната си точка и личния си крах
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР