Талибаните обявиха, че връщат екзекуциите и ампутациите на ръце като

...
Талибаните обявиха, че връщат екзекуциите и ампутациите на ръце като
Коментари Харесай

Талибаните връщат екзекуциите и ампутацията на ръце

Талибаните оповестиха, че връщат изтезанията и ампутациите на ръце като наказване, заяви английския „ Гардиън “. Новината пристигна от един от създателите на придвижването Нуридин Тураби, който в този момент е министър на пандизите в новото афганистанско държавно управление.
В изявление за „ Асошиейтед прес “ Тураби съобщи, че не приема недоволството към практиките на талибаните в предишното. Той не утвърждава и рецензиите на обществените изтезания и ампутации и предизвести света да не се меси в работата на Афганистан.
„ Всички ни подлагат на критика за наказванията на стадионите, само че ние в никакъв случай не сме казвали нищо за техните санкции и закони. Никой няма да ни споделя какви да бъдат нашите закони. Ние сме почитатели на исляма и ще създадем нашите закони съгласно Корана “, споделя Тураби в изявлението.
Откакто талибаните още веднъж са на власт в Афганистан, международната общественост следи със спотаен мирис дали новата власт ще върне старите и извънредно строги правила, познати от края на 90-те години. Коментарите на Тураби са добър ориентир, че властта в Афганистан остава мощно консервативна.
Тураби беше министър на правораздаването и отпред на така наречен Министерство на добродетелите и попречване на порока по време на предходното талибанско ръководство. Тогава светът остро осъди обществените изтезания на талибаните, които постоянно се организираха на претъпкани игрища.
За наказаните убийци наказването нормално е било изстрел в главата, който се прави от член на фамилията. За наказаните крадци наказването е ампутиране на ръка.
„ Рязането на ръце е извънредно нужно за сигурността “, споделя Тураби в новото изявление. По думите му държавното управление би трябвало да изготви законодателство, по което ще се ползват строгите санкции.
Той прибавя, че е допустимо този път те да не бъдат обществени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР