Талибаните, които взеха властта в Афганистан преди три месеца, благодариха

...
Талибаните, които взеха властта в Афганистан преди три месеца, благодариха
Коментари Харесай

Талибаните благодариха на Русия

Талибаните, които взеха властта в Афганистан преди три месеца, благодариха на Русия за доставката на 36 тона филантропична помощ в страната, съобщи ТАСС. Това написа през днешния ден в акаунта си в Туитър съветският специфичен представител за Афганистан Замир Кабулов.

" Тази заран в Афганистан дойде първа пратка филантропична помощ от Русия. Помощта с обща маса 36 тона, която бе доставена с три самолета, включва брашно, масло и одеяла ", заяви заместник-министърът на информацията и културата в държавното управление на талибаните Забиула Муджахид.

" По време на приемането на товара благодарихме на Русия и руснаците от името на афганистанския народ и на Ислямско емирство Афганистан. Призоваваме останалите страни по света да подхващат аналогични стъпки ", написа още Муджахид в акаунта си в Туитър. Той добави, че филантропична помощ с обща маса 108 тона ще бъде доставена в Афганистан на три стадия. Другите две колета ще дойдат през идващите дни.

Според оповестен в края на предишния месец отчет на Организацията по издръжка и земеделие (ФАО) и на Световната стратегия по прехраната на Организация на обединените нации повече от половината от популацията на Афганистан от ноември до март ще се сблъска с спешно или изключително равнище на дефицит на храни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР