Талантливият български плувец Петър Мицин стана световен шампион на 400

...
Талантливият български плувец Петър Мицин стана световен шампион на 400
Коментари Харесай

Пореден успех: Петър Мицин е световен шампион!

Талантливият български плувец Петър Мицин стана международен първенец на 400 метра свободен жанр на шампионата на планетата по плуване за юноши и девойки в Нетаня, Израел.

18-годишният играч на Вихрен (Сандански), който е международен рекордьор в тази дисциплинираност, завоюва финала с време 3:46.49 минути.

Мицин поведе след 150-ия метър на дистанцията и не изпусна водачеството до края. Втори остана италианецът Алесандро Рагаини с 3:46.66, а трети е различен представител на Италия - Филипо Бертони с 3:48.73.

Световната купа на Петър Мицин е историческа, защото е първа за български плувец на 50-метров басейн. Подобно достижение има и Петър Стойчев, само че в плуването в открити води със златото на 25 км на Световното състезание в Шанхай преди 12 години.

Така роденият във Велинград играч към този момент има две исторически достижения, реализирани това лято, откакто преди два месеца сложи международен връх за юноши на 400 метра свободен жанр на Европейския шампионат за юноши и девойки в Белград с 3:44.31 минути.

Петър Мицин ще започва на още три дисциплини в Нетаня, като на следващия ден ще взе участие на 200 метра свободен жанр, а по-късно му следва 800 метра свободен жанр и 200 метра бътерфлай.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР