Талантливият български плувец Петър Мицин постигна още един страхотен успех

...
Талантливият български плувец Петър Мицин постигна още един страхотен успех
Коментари Харесай

Петър Мицин с още една титла на европейското за юноши, световен рекорд за юноши и покрит норматив А за Париж 2024

Талантливият български плувец Петър Мицин реализира още един страховит триумф по време на европейското състезание по плуване за юноши и девойки в Белград, Сърбия, откакто завоюва купата на 400 метра свободен жанр със международен връх при подрастващите.

Мицин направи следващото си доста мощно плуване в сръбската столица, спирайки хронометрите на 3:44.31 минути. По този метод възпитаникът на Николай Вакареев прати в историята предходното върхово достижение за юноши, което бе с три десети по-добро и беше владеене на австралиеца Мак Хортън, който ги сложи през 2014-а, а две години по-късно завоюва и олимпийски златен орден в Рио де Жанейро, Бразилия.

Чудесното достижение на Петър Мицин му донесе и затрупан норматив " А " за присъединяване на ЛОИ Париж 2024. Вчера българинът стори същото и по пътя си към купата на 400 метра свободен жанр.

По този метод надареният ни играч завършва страхотното за себе си европейско състезание за юноши и девойки в Белград с три трофеи - на 200, 400 и 800 метра свободен жанр, два покрити норматива " А " за Париж 2024 - на 400 и 800 метра и международен връх за юноши на 400 метра.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР