Талантливите млади музиканти Лора Паносян и Мартина Табакова заедно с

...
Талантливите млади музиканти Лора Паносян и Мартина Табакова заедно с
Коментари Харесай

Триптих за пиано, арфа и глас завладява Бургас

Талантливите млади музиканти Лора Паносян и Мартина Табакова дружно с видеооператора Иво Вартанян са тримата бургазлии участници в плана " Триптих за пиано, арфа и глас ", включващ три музикални видеоклипа, в които звучат български творби от разнообразни жанрове - класическа, фолклорна и модерна музика, оповестяват от община Бургас.

Клиповете са снимани на забавни и живописни местоположения в разнообразни елементи на България - планините Рила и Родопи, Крушунски водопади, Пещера Проходна ( " Очите на Бога " ), езерото Правец и Черноморието.

Проектът цели да притегли внимание към българската музика и просвета, за което спомагат изпълнителските умения на двете музикантки - Лора Паносян на арфа и Мартина Табакова като вокал и виртуозен пианист, както и към неповторимата хубост на родината ни.

Вече може да се види първият от трите музикални клипа, сниман край язовир Белмекен на 1923 м. надморска височина в осъществяване на Лора Паносян - музикант с богат изпълнителски опит в страната и чужбина, професионален пианист и арфист, притежател на голям брой влиятелни награди от интернационалните състезания и фестивали.

В него звучи пиесата за арфа " Струните на сърцето " от сборника " Песни от Тракия " на актуалната композиторка Елица Александрова (автор на музиката към видеоиграта " Assassin`s Creed Rogue " ).

Продукцията се реализира с поддръжката на Национален фонд " Култура ". "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР