Талантливи млади българки създадоха народна песен, в която възпяха COVID-19.

...
Талантливи млади българки създадоха народна песен, в която възпяха COVID-19.
Коментари Харесай

Де гиди коронавирус! Талантливи българки трепят заразата в народна песен ВИДЕО

Талантливи млади българки сътвориха национална ария, в която възпяха COVID-19. Те употребяват времето под карантина, с цел да творят, а от клипчето, което разсъни огромен интерес в мрежата, се вижда, че девойките имат забележителни гласови благоприятни условия, оповестява "Трафик ".

В съпоставяне с излезналите неотдавна версии на "Коронавирус кючек ", на тези две млади певици им се е получило сносно. Песента е изпята на двуглас, звучи напълно фолклорно, орнаментиката е на чудесно равнище и единственото, което в тази ситуация е друго е текстът към песента.

Ето и какви са думите в новата авторска фолклорна мелодия:

"С маски ми одат из махалата, дей насипи доста болест,

дей брей, де гиди ковид, брей. Дей брей, де гиди под карантина сме,

Борба ке водим против болест, с ракия вечер на маса,

дей брей, де гиди ковид, брей. Дей брей, де гиди КЕ Гражданско отделение ПРЕБОРИМЕ! "



Видеото на националната ария се популяризира с невиждана скорост в обществените платформи от разнообразни профили. Мелодията, въодушевена от COVID-19 има близо 900 споделяния и стотици лайкове.

Кои обаче са авторките на песента и от къде са родом не излиза наяве, защото видеото върви само надпис "коронавирус национална ария ", само че към него не са маркирани двете изпълнителки.

Доста национални певици, измежду които Ваня Вълкова и Росица Пейчева, пък не пропуснаха да похвалят девойките, че са се справили сносно с осъществяването. "Браво на сладурките колежки " - споделят те.

Някой консуматори, пък откриха аналогия сред песента за ковид и тази на певицата Ива Давидова, която напълно скоро предложи положителен взор към рецесията с безводието в Перник и възпя обстановката в национална ария.

Видеото събра близо половин милион преглеждания в Youtube.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР