Талантливи деца от Обединен детски комплекс Ние, врабчетата“ в Монтана

...
Талантливи деца от Обединен детски комплекс Ние, врабчетата“ в Монтана
Коментари Харесай

Врабчетата от Монтана ще представят България на световен шампионат по сценични изкуства, търсят финансова подкрепа

Талантливи деца от Обединен детски комплекс „ Ние, врабчетата “ в Монтана ще показват България на Световния шампионат по театрални изкуства Performer Cup през септември в Италия, заяви за Българска телеграфна агенция шефът на комплекса Миглена Георгиева.
На шампионата ще се показват вокална група „ Детски смях “ и солистите Рая Атанасова, Магдалена Александрова и Жанета Пейна, които са получили квоти за присъединяване след чудесно показване на интернационалния конкурс " Арлекин " в италианската столица Рим напролет на тази година. След получена отлична оценка от журито на кастинг в София на 20 април в тима на България влизат и други ученици на ОДК „ Ние, врабчетата “ от Монтана. Това са Фолклорен танцов отбор „ Северняци “ и инструменталистите Сияна Буркхард и Дарен Гоцак.
Световният шампионат по театрални изкуства ще се организира от 9 до 15 септември 2024 година в античния град Остиа, край Рим. Групата от Монтана ще се състои общо от 45 души – артисти, танцьори, инструменталисти и ръководители. Всички участници са избрани да се състезават в най-високата степен на шампионата – „ Клас А “.
„ Горди сме, че бяхме определени да представим страната ни на огромната интернационална сцена, където ще влезем в борба с представители на 38 страни от целия свят, измежду които Съединени американски щати, Канада, Перу, ЮАР, Мексико, Аржентина, Уругвай, Бразилия, Австралия, Германия, Франция, Албания, Малта, Испания, Италия и други ", сподели за Българска телеграфна агенция Миглена Георгиева. Тя разясни, че конкуренцията стартира още на 1 септември с „ Клас С “, след което от 5 септември е надпреварата за „ Клас В “. От 9 до 12 септември възпитаниците на детския комплекс от Монтана ще се състезават в най-високото равнище в по този начин наречените „ самостоятелни борби “ – всеки против всеки от другите страни в своето направление изкуство и възрастова група. От 13 до 15 септември ще бъде финалът, когато към този момент надпреварата ще е отборно за купата на шампионата. Отборът-победител в шампионата получава гратис международно турне в страните, взели участие в надпреварата, посочи Георгиева. Тя се обърна с зов към бизнеса в Монтана и страната по опция да подкрепи пътуването на надарените деца от Монтана, като посочи, че досега от благотворителни концерти и дарения са събрани 20 000 лв., а единствено за самолетни билети и нощувки ще са нужни 42 000 лв., като настрана би трябвало да се обезпечат средства за храна, такси и застраховки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР