Талантливата актриса Деляна Хаджиянкова се завръща в театъра с пиесата

...
Талантливата актриса Деляна Хаджиянкова се завръща в театъра с пиесата
Коментари Харесай

Деляна Хаджиянкова се завръща в театъра с Криворазбраната цивилизация

Талантливата актриса Деляна Хаджиянкова се завръща в театъра с пиесата " Криворазбраната цивилизация ", чиято премиера е на 13 и 14 февруари в Сатирата. Новата театрална версия на комедията на Добри Войников е на режисьора и артист Николай Урумов. Чаровната Деляна Хаджиянкова, която в последно време е позната на феновете с ролята си на Снежа в крими сериала " Братя ", в този момент ще забележим в облика на сватовницата Баба Стойна, научи Lupa.bg.

" Във време, когато България се пробва да се отърси от оковите и предразсъдъците си и надига глава, с цел да огледа на открито, към Европа, попивайки наивно ново-лъскавите обноски, мода и маниери, народът ни е омаян от външния искра и пищност. Всичко, което идва от „ светливата Европа “ се издига в фетиш! Това е плодородна почва да се развихрят шарлатани и мошеници, пристигнали от „ цивилизования свят “, да заблудят и излъгват постоянно доверчивото наше население и да лишават най-ценното му – достойнството, достолепието, децата и парите му. Не ви ли звучи познато? Написана от Добри Войников преди 150 години „ Криворазбраната цивилизация “ е толкоз настояща, че бих я парафразирал през днешния ден като „ Криворазбраната народна власт “, споделя режисьорът Николай Урумов.



В останалите функции са Албена Михова, Екатерина Георгиева, Росица Александрова, Стефания Кочева, Александър Григоров, Васил Грънчаров, Ивайло Калоянчев, Кирил Ефремов, Константин Икономов, Мартин Гяуров, Пламен Великов, Симеон Гълъбов.

Сценографията и костюмите са на Кирил Наумов и Боряна Семерджиева. Музикалните картини са от Иван Стоянов. Хореографията е на Татяна Янева. Стиховете са на Стефан Вълдобрев.

„ Криворазбраната цивилизация “ е сатирична пиеса от Добри Войников, която е оповестена за пръв път през 1871 година в Букурещ. Това е най-популярната и най-често поставяна пиеса на създателя, която се смята за основополагаща творба в новобългарското трагично изкуство. Историята в „ Криворазбраната цивилизация “ е поднесена с доста комизъм, комични обстановки и разнообразни гледни точки, които остават дълготраен отпечатък в съзнанието на фена.



Снимка: Фелия Барух

Участието на Деляна Хаджиянкова в спектакъла е нейно самобитно завръщане в Сатиричния спектакъл, откъдето стартира театралната й кариера. Дамата с огнена коса приключва актьорско майсторство за трагичен спектакъл във ВИТИЗ в класа на професор Николай Люцканов с асистенти Маргарита Младенова и Здравко Митков през 1986 година Прави професионалния си дебют в ролята на Вела във „ Вампир “ във варненския Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “. Има блестящи превъплъщения на театралната сцена. Участва в " Приказка за стълбата " под режисурата на Маргарита Младенова, както и в " Кучешко сърце " на Иван Добчев, като и двата спектакъла са сложени в Сатиричния спектакъл.

Актрисата е пресъздала и над 30 кино облика, режисира и мюзикъли. Хобито й е да е дизайнер на облекла и да се занимава с вътрешен дизайн. Като дребна се занимава с балет и свири на пиано. Обожава музиката. Пред Lupa.bg преди време тя показа, че в един идващ живот мечтае да бъде оперна певица, защото има вяра, че в предходния също се е занимавала с изкуство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР