Tалантите на ОФК"Бдин- 1923" при Подготвителна група- 9 /Футбол- 9/,

...
Tалантите на ОФК"Бдин- 1923" при Подготвителна група- 9 /Футбол- 9/,
Коментари Харесай

Малките футболисти на Бдин /Видин/ участваха на благотворителен турнир в София

Tалантите на ОФК "Бдин- 1923 " при Подготвителна група- 9 /Футбол- 9/, участваха в първият благотворителния шампионат "Един за всички, всички за Криси ", проведен от ЦСКА, в който присъединяване взеха 24 тима. По време на конкуренцията се събираха средства за лекуването на 9-годишния младеж на Футболна академия "Царско село " Кристиян Илиев, който беше диагностициран с рядко срещано заболяване - сарком на Юинг (злокачестветн тумор). Бдинци бяха в група с отборите на "Левски " /Герена/, "Царско село- 2 " и "Ферион ". В първия мач против несъмнено по- положителния отбор на "Левски ", където са събрани най- положителните играчи в тази възраст, видинчани изгубиха с 6:0. Отлични прояви на вратата имаше Йордан Димитров. В идващите два мача шанса пък не бе на страната на Бдинци- 1:1 с "Царско село- 2 " и 2:2 с "Ферион ", като изравнителните попадения за гостите пристигнаха в последните минути на мача. Антон Петров- Тото бе създател и на трите попадения за "Бдин " в турнара. "Важното е, че децата се включиха в този благотворителен шампионат. ", разяснява Светослав Димитров член на УС на ОФК " "Бдин- 1923 и добави:
"Срещу несъмнено по- мощната селекция на "Левски " нямахме късмет. Отбора е селектиран от най- положителните деца от цяла София. Вратарят ни Йордан Димитров избави дузина положения ек на ек, само че и това не оказа помощ. Срещу "Царско село " поведохме, само че в последната минута от заучено състояние ни изравниха от директен свободен удар. Грешка на Йордан Димитров в последната минута, изпусна топката ни лиши от победа против "Ферион ". Таксата за присъединяване на всяко дете, която бе от 10 лв. бе за благотворителната акция за Криси. Важното е, че децата се включиха в тази благородна идея, което ги прави "големи " футболисти и мъже. "
Пред дребните видински гении следва и още един шампионат до края на годината. Той ще се организира на 14 декември във Велико Търново.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР