Талантът в редиците на финалиста в НБЛ Черноморец - Берк

...
Талантът в редиците на финалиста в НБЛ Черноморец - Берк
Коментари Харесай

Берк Мехмед пред Sportal.bg: Хвърляме се за златото с всичко, което имаме в арсенала си

Талантът в редиците на финалиста в НБЛ Черноморец - Берк Мехмед, изрази своите упования пред Sportal.bg по отношение на идната крайна серия за купата против настоящия първенец Балкан. Както е известно, “акулите ” доближиха до финала в баскетболния шампионат за първи път в историята си, откакто отстраниха водача в постоянния сезон Рилски състезател с 3-1 победи на полуфиналите.
 Черноморец го направи! Исторически край за “акулите ” в НБЛ и следващ неуспех за Рилски състезател Черноморец го направи! Исторически край за “акулите ” в НБЛ и следващ неуспех за Рилски състезател
“Да, тимът на Рилски е доста мощен, с дълга скамейка, качествени играчи от може би най-голяма класа, само че все пак показахме, че сърцето и раздаването на всеки един е по-важно от всички тези неща. Мисля, че играем най бързия баскетбол в лигата и използваме ли тази наша мощна страна, мъчно някой би ни спрял. Отделно, дръзвам да настоявам, че няма такава химия сред играчите на никое място в различен тим в НБЛ. Това ни мотивираше в допълнение да минем през Плевен и да победим Рилски, с цел да се класираме на край и да сме дружно допустимо повече време ”, показа Мехмед по отношение на серията със самоковци.
 Павлин Иванов пред Sportal.bg: Ако желаеме да победим Черноморец, би трябвало да сме оптимално съсредоточени Павлин Иванов пред Sportal.bg: Ако желаеме да победим Черноморец, би трябвало да сме оптимално съсредоточени
Черноморец можеше да разчита на поддръжката на своите почитатели в новооткритата зала “Арена Бургас ” в последните два мача от борбата. Мехмед съобщи, че точно последователите на отбора са шестият им състезател и имат голяма заслуга за триумфите им.

“Със сигурност почитателите са нашият шести състезател и имат голяма заслуга за триумфите ни. Да, радвахме се дружно изключително след последния мач с две продължения. Обрат от 11 точки минута и половина преди края беше същинско знамение, само че ни беше писано да спечелим този мач. Минахме през доста този сезон и заслужихме да сме на край против тима на Балкан. Надяваме да дойдат доста хора в залата, повече от мачовете с Рилски състезател, и да затворим серията пред наша аудитория ”, сподели младежкият национал.

Сега Черноморец ще се опита да смъкна от трона настоящия притежател на трофея в лицето на Балкан, който отстрани поредно Берое и ЦСКА по пътя към втория си следващ край в шампионата. Мач №1 от финалната серия за купата ще стартира на следващия ден вечер от 19:00 часа в зала “Арена Ботевград ”.

" Очакванията ми са, че ще се гледа доста първокласен баскетбол на високо движение и ще е голяма битка. Отборът на Балкан също има доста положителни играчи и това ни кара да сме стимулирани на най-много. Със сигурност ще дадем всичко от себе си и се хвърляме за златото с всичко, което имаме в арсенала си. Мисля, че ще успеем да ги победим, стига да съблюдаваме тактическите инструкции на треньорите, тъй като когато го вършим, всичко ни се получава ”, приключи Берк Мехмед.

Снимки: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР