Тактиката на Бойко Борисов да е мил и любезен е

...
Тактиката на Бойко Борисов да е мил и любезен е
Коментари Харесай

Политолог: Тактиката на Бойко Борисов да е мил и любезен е тактиката на ММА боец

Тактиката на Бойко Борисов да е благ и общителен е тактиката на ММА войник, който, виждайки, че неговият съперник е по-силен, гледа да го прегърне. Това разяснява антропологът и политолог Васил Гарнизов във връзка държанието на някогашния министър председател след предаването на властта.

„ Радичков има един текст за една умряла лисица. Здравият селски взор споделя: " Вижте, не е умряла тази лисица, тя се прави “, разказа той обстановката.

Според Гарнизов Борисов си дава сметка, че има съществени съперници. Това си е проличало в смекчаването на реториката и хвалбите към президента. Антропологът означи, че Борисов е мненията си е казвал, че не изключва ГЕРБ да са и втори.

Васил Гарнизов обаче счита, че водачът на най-голямата партия няма да разреши с него „ да се случи това, което се случи с Жан Виденов и Иван Костов “ и да бъде демонизиран.

„ Вчерашното събитие демонстрира, че има среди към Радев, които също са склонни да не бъде изцяло изместван Борисов “, счита Гарнизов.

По мотив състава на служебното държавно управление антропологът направи разбор за посланието на президента.

От една страна може да се счита, че Радев и новия кабинет ще имат превес, само че от друга – не. Така да вземем за пример през Бойко Рашков се дава сигнал за взимане надзор над Министерство на вътрешните работи и работа против пазаруването на гласове в желанието за осъществяване на почтени избори. Тук, по думите на Гарнизов, може да се счита, че персоналните действия на Борисов ще бъдат гледани под огромна лупа.

„ Обаче като гледаме други министри излиза наяве, че с част от тези действия няма да се занимават – да вземем за пример като забележим кой е назначен за енергетиката или външните работи “, добави още политологът.

А Мария Пиргова вижда опит за търсене на баланс. Тя счита, че има едно ново държание на предаващия властта, блян на последователност. Прогнозира, че новото държавно управление ще желае да покаже непоклатимост без реваншизъм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР