Тактическото учение с бойни стрелби Strike Back 2019 ще бъде

...
Тактическото учение с бойни стрелби Strike Back 2019 ще бъде
Коментари Харесай

Международно учение с бойни стрелби Strike Back 2019 стартира в Ново село

Тактическото обучение с бойни стрелби " Strike Back 2019 " ще бъде намерено с публична гала през днешния ден, 7 юни, на образователен полигон „ Ново село “, оповестиха от Министерството на защитата.
В учението ще вземат присъединяване до 600 военнослужещи от Въоръжените сили на България (38-ми, 41-ви и 42-ри механизирани батальони и 20-и самоходен артилерийски дивизион от 2-ра механизирана бригада, танкова рота от Центъра за подготовка на експерти, както и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на Военновъздушните сили). В учението вземат участие също до 200 военнослужещи от Сухопътните войски на Съединени американски щати (една механизирана рота), Албания (един пехотен взвод), Република Северна Македония (един пехотен взвод) и Гърция (танков взвод и вертолети за непосредствена авиационна поддръжка).
Учението е част от серията национални и интернационалните учения, провеждани през май и юни 2019 година в Югоизточна Европа и Черноморския район под управлението и с поддръжката на командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа. Целта на учението " Strike Back 2019 " е рационализиране на оперативните качества и реализиране на съгласуемост във войските на национално и съюзническо равнище.
Офицерът, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов; офицер, провеждащ учението, е командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден военачалник Костадин Кузмов; шеф на учението е заместник-командирът на 2-ра механизирана бригада полковник Недялко Ников.
На церемонията ще участват шефът на националната конструкция за управление и надзор на ученията на територията на България генерал-майор Иван Лалов, шефът на учението – полковник Недялко Ников, старши национални представители на страните-участнички.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР