Тактическо учение с бойни стрелби Стоманен щит - 22 ще

...
Тактическо учение с бойни стрелби Стоманен щит - 22 ще
Коментари Харесай

"Стоманен щит - 22" ще се проведе от 16 до 20 май на учебен полигон "Корен”

Тактическо обучение с бойни стрелби " Стоманен щит - 22 " ще се организира от 16 до 20 май на образователен полигон " Корен ". В него ще вземат участие над 960 военнослужещи с близо 270 броя бойна и специфична техника от 4-и артилерийски полк, 2-а механизирана бригада, 61-а механизирана бригада, 101-и алпийски полк, 55-и инженерен полк, 110-и логистичен полк, 59-и батальон за ЯХБЗ и Е, 78-и батальон за обезпечаване и образователен полигон " Корен ".

Основни обучаеми в подготовката са военнослужещите от 4-и артилерийски полк. Темата на учението е " Участие на артилерийския полк като група за обща огнева поддръжка в отбранителна интервенция в състава на Сухопътния съставен елемент ".

На 10,12,14 и 16 май 2022 година от пунктовете за непрекъсната дислокация до образователен полигон " Корен " на личен ход по националната пътна инфраструктура ще се реализира напредването на персоналния състав и техниката, които ще вземат участие в учението. Органите на Служба " Военна полиция " ще обезпечават съпровождането на военните колони.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР