Тактическо учение на 61-ва механизирана бригада Балканска стена - 2020

...
Тактическо учение на 61-ва механизирана бригада Балканска стена - 2020
Коментари Харесай

Военно учение с близо 3000 бойци започва на полигон „Корен“


Тактическо обучение на 61-ва механизирана бригада " Балканска стена - 2020 " ще се организира от 19 до 30 октомври на образователен полигон „ Корен “ под общото управление на Командването на Сухопътните войски, съобщи Българска национална телевизия. В него ще вземат участие близо 3 000 военнослужещи, до 200 единици бронетанкова и до 550 единици автомобилна техника. Учение в подобен мащаб не е провеждано от съвсем 20 години. Темата на учението е „ Участие на 61-ва механизирана бригада в отбранителна интервенция на Сухопътния съставен елемент ”, оповестява Министерството на защитата.

В учението ще се включат щабът и формирования от състава на 61-ва механизирана бригада, танкова рота от състава на Центъра за подготовка на експерти, реактивна батарея от 4-ти артилерийски полк, рота от 55-ти инженерен полк, огнеметно-димов взвод и поделение за санитарна обработка от 59-ти батальон за нуклеарна, химическа и биологична отбрана и екология (ЯХБЗ и Е), поделение за санитарна обработка от състава на 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е, модул CIMIC от 78-ми батальон за обезпечаване, механизирани роти от 2-ра механизирана бригада, алпийска рота от 101-ви алпийски полк, логистичен модул от състава на 110-ти логистичен полк, формирования от работа „ Военна полиция “, екипи ВМА - София, както и сили и средства за непосредствена авиационна поддръжка и здравна евакуация от състава на Военновъздушните сили.

Офицер, планиращ учението е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, офицер, провеждащ учението е заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден военачалник Валери Цолов, шеф на учението е началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден военачалник Николай Караиванов.

Тактическото обучение „ Балканска стена – 2020 “ ще се организира по конвенционален сюжет. С осъществяването на поставените в него задания Командването на Сухопътните войски ще ревизира готовността на щаба и формированията на 61-ва механизирана бригада за осъществяване на маньовър със сили и средства, осъществяване на бойни стрелби, заемане на отбранителни региони и рубежи, поразяване на цели с огън и други въпроси, свързани с подготовката на бригадата.

Комисия от Командването на Сухопътните войски ревизира на 6 и 7 октомври готовността на щаба и формированията на 61-ва бригада и връчи на командира на бригадата бригаден военачалник Деян Дешков допуск за присъединяване на бригадата в учението.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР