Тактически балистични ракети АТАКМС (ATACMS - Army Tactical Missile Systеm,

...
Тактически балистични ракети АТАКМС (ATACMS - Army Tactical Missile Systеm,
Коментари Харесай

Украйна вероятно най-после ще получи дългоочакваните балистични ракети ATACMS от САЩ

Тактически балистични ракети " АТАКМС " (ATACMS - Army Tactical Missile Systеm, бел. ред.) могат да бъдат включени в идващия пакет американска военна помощ за Украйна, а сега сходно решение се разисква от държавното управление на Съединени американски щати,  заяви  телевизия ABC.
 
" Изпращането им наближава ", сподели американски чиновник, имащ достъп до проектите за помощ в областта на защитата. Той обаче означи, че както постоянно сходни проекти могат да претърпят промени до формалното им оповестяване.
 
Друг чиновник съобщи, че въпросът с ракетите " се разисква " и те евентуално ще бъдат включени в идващия пакет военна помощ за Украйна. Служителят посочи, че окончателното решение към момента не е взето. По думите му, могат да минат месеци преди Киев да получи ракетите.
 
Изстрелването на ракетите ATACMS, които са с обхват до 300 км, може да се прави от реактивни системи за залпов огън HIMARS. Американското държавно управление до момента отхвърляше молбите на украинския президент Володимир Зеленски за доставка на ракетите даже откакто Англия и Франция изпратиха сходни ракети Storm Shadow на Украйна.
 
Вашингтон аргументираше отхвърли си с опасения от ескалация на връзките с Русия, както и със съображения да резервира личния си военен боеприпас.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР