Таксите за 34 общински услуги в София ще могат да

...
Таксите за 34 общински услуги в София ще могат да
Коментари Харесай

Таксите за 34 общински услуги в София ще може да се плащат онлайн

Таксите за 34 общински услуги в София ще могат да се заплащат онлайн от идната година. Очаква се услугата да е дейна от началото на март, изясни Венера Милова от Столичната община.

Става въпрос за услуги като издаване на уверение за гражданско положение като уверение за наследници, за непрекъснат или сегашен адрес, да вземем за пример. Плащането им онлайн ще става през портала за услуги на Столичната община. В момента на него има опция електронно да се заявят към 50 услуги, само че за множеството от тях се изисква електронен автограф. Очаква се електронното заплащане да е допустимо в началото за 34 услуги, свързани с гражданската регистрация, зелената система и земеползването, общинската благосъстоятелност и туризма.

В бъдеще услугата ще бъде налична и за други услуги на общината. Ще бъдат включени и услугите на направлението " Архитектура и градоустройство ", които са едни от най-многобройните и постоянно употребявани. Не е ясно обаче по кое време ще се случи това.

Също от идната година се планува да се спести част от бюрокрацията при записване на дете в общинска детска градина. Общината работи по обмяната на информацията за сегашен адрес по електронен път. Целта е да се спести на родителите ходенето до общината за издаването на уверение за сегашен адрес, което да се показа при записването на детето в детската градина. Вместо това ще се попълня единствено заявление, а информацията за адреса и удостоверението за раждане на детето ще се ревизира от шефовете служебно.

Облекчението обаче надали ще е реалност до края на май, когато нормално е главната акция по записване на децата в градините.

През идната година ще бъде пуснато и мобилното приложение на контактния център на общината, през който се подават сигнали до администрацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР