Таксите не са най-голямата финансова тежест на студентите. Най-голямата тежест

...
Таксите не са най-голямата финансова тежест на студентите. Най-голямата тежест
Коментари Харесай

Ректорът на СУ: Таксите не са най-голямата финансова тежест на студентите

Таксите не са най-голямата финансова тежест на студентите. Най-голямата тежест е издръжката на студента в огромния град. По-скоро би трябвало да се върви в посока увеличение на студентските стипендии. Винаги споделям на младите, че ученето би трябвало да доминира над работата ". Това съобщи ректорът на Софийски университет " Св. Климент Охридски " проф. Георги Вълчев в ефира на Българска национална телевизия.

" Всяка една мярка, която прави достъпа до висше обучение, няма по какъв начин да бъде отречена. Но няма по какъв начин да мислим, че безплатното обучение ще докара до по-високо качество. Последните години се водеше политика за подобен вид облекчение за специалности, в които няма задоволително претенденти, само че са доста значими за страната ", уточни още ректорът на СУ.

По думите му безплатното обучение не е добра мярка. " Решението беше взето без утвърждението на университетските среди. Предложението пристигна напълно ненадейно. Дойде в един петъчен следобяд и се официализира идващия следобяд ", добави още проф. Вълчев.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР