Таксите, които се плащат на МВР за издаване на специални

...
Таксите, които се плащат на МВР за издаване на специални
Коментари Харесай

МВР предлага 10-кратно по-високи цени за специалните автомобилни номера

Таксите, които се заплащат на Министерство на вътрешните работи за издаване на " специфични " автомобилни номера, да се покачат до 10 пъти, планува план за Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Тарифа № 4 за таксите, които се събират в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси. Документът е качен за публично разискване през вчерашния ден на портала за публични съвещания на държавното управление, като оферти за редакции ще се одобряват до 8 декември.

Като мотив за нарастване на таксите се показва фактът, че търсенето на такива табели е засилено, а в същото време вероятният им брой е доста стеснен. Смята се, че с новите цени търсенето ще намалее, показва " Дневник ". Ако измененията останат в този си тип и бъдат признати от кабинета, за регистрационен номер с цифри по желание ще се заплаща 300 вместо 30 лв.. Табелите с четири идентични числа пък ще нарастнат двойно до 2000 лв.. Запазва се цената от 7000 лв. само на регистрационен номера с композиция от шест букви и/или числа по избор.

С предлаганите промени се дефинира още една такса за няколко услуги, като задачата е да се облекчи административното обслужване и да не се заплаща на разнообразни гишета. Предлагането на сложни услуга ще спести няколкото такси към обслужващите банки, а се дава и опция заплащането да стане посредством ПОС терминални устройства.

Така за първична регистрация и смяна в регистрацията, със промяна на табели с регистрационен номер, както и възобновяване на регистрацията на транспортно средство с прекъсната такава ще се заплаща 35 лв. за лека кола, 30 лв. за ремаркета и полуремаркета и 28 лв. за мотопеди, мотоциклети, три и четири колесни транспортни средства. За директни и краткотрайни номера ще се заплаща 20 лв.. Във всички тези случаи отпада досегашната обособена такса монтаж. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР